موضوع بسته شده است 
درس چهارم- باز کردن و ذخیره سازی فایل تصویری
شنبه, ۱۳۹۲/۰۳/۱۱, ۱۱:۱۳ (آخرین ویرایش در این ارسال: دوشنبه, ۱۳۹۲/۰۸/۲۰ ۰۲:۵۶ ، توسط masoudfn.)
ارسال: #1
درس چهارم- باز کردن و ذخیره سازی فایل تصویری
برای باز کردن یک تصویر در فتوشاپ راه های گوناگونی وجود دارد، از جمله باز کردن از طریق برنامه Adobe Bridge و یا باز کردن از طریق سیستم عامل با تعریف کردن نرم افزار فتوشاپ به عنوان بازکننده پیش فرض تصویر. اما در این درس دو راه ساده و اساسی را مورد بررسی قرار می گیرد.

یکی از ساده ترین راه های بازگشایی یک فایل تصویری، استفاده از فرمان Open… است که در منوی File قرار گرفته است. با کلیک کردن بر روی فرمان Open، یک پنجره مانند شکل زیر باز می شود که با Browse (جستجو) کردن فایل های مورد نظر، انتخاب آنها و دوبار کلیک کردن بر روی آنها و یا کلیک کردن روی دکمه Open، می توان فایل یا فایل های مورد نظر را باز کرد. (کلید میانبر: Ctrl+O)

نکته: قرار گرفتتن سه نقطه (...) در روبروی فرامین به این معنی است که با اجرای فرمان یک پنجره محاوره باز می شود.
[تصویر:  01.png]
اگر تنها دنبال فایل هایی با پسوند خاص هستیم، مثلا JPG، می توان در لیست روبروی عنوان Files of type، پسوند مورد نظر را انتخاب کرده، تا در قسمت نمایش فایل ها، تنها آنهایی که دارای پسوند مورد نظر هستند به نمایش درآیند.

راه ساده و پرکاربرد دیگر، درگ (Drag) کردن فایل از یک پنجره در سیستم عامل Mac یا Windows به درون محیط فتوشاپ است.
[تصویر:  02.png]
نکته ای که در زمان درگ کردن فایل باید مورد توجه قرار گیرد این است که اگر قبلا تصویری در فتوشاپ باز باشد، و فایلی را درون محیط و در بخشی که عکس نمایش داده می شود، درگ کنیم، تصویر جدید، به جای اینکه به عنوان یک تصویر مستقل باز شود، روی تصویر قبلی قرار می گیرد.

برای اجتناب از این امر، می بایست همان گونه که در شکل بالا مشخص شده، تصویر به نواری که نام فایل ها به صورت Tab در آن ظاهر شده است، درگ شود.

فایل های باز شده در فتوشاپ که اصطلاحا Document خوانده می شوند، به صورت Tabهایی در یک نوار، زیر Option Bar قرار می گیرند. با کلیک کردن بر روی هر کدام از این Tabها، فایل تصویری مورد نظر به نمایش در می آید.

Tab فایل های تصویری را نیز می توان با درگ کردن موس جا به جا کرد. اگر یک Tab را از نوار Tabها بیرون بکشیم، تصویر در پنجره ای جدا قرار می گیرد. می توان تصاویر متعددی را در پنجره های مختلف باز کرد. این امر زمانی که می خواهیم همزمان روی دو یا چند تصویر کار کنیم، بسیار مناسب است. همچنین هر پنجره قابلیت این را دارد که دارای چندین Tab باشد.
[تصویر:  03.png]
برای اینکه فایلی را به صورت Tab در یک پنجره قرار دهیم، باید فایل را به بالای پنجره و در پایین عنوان پنجره درگ کنیم و زمانی که مرز آبی مشخص شد، فایل را رها کنیم. همچنین برای باز گرداندن فایل ها به نوار اصلی، باید Tabها یا پنجره ها را به زیر Option Bar درگ کنیم و با دیدن مرز آبی رنگ، آنها را رها کنیم.

برای نظام دادن و تنظیم نحوه نمایش فایل های تصویری باز، باید به مسیر زیر برویم که لیستی مطابق شکل زیر باز می شود.

Window>Arrange

[تصویر:  04.png]
در لیست باز شده، ۴ بخش وجود دارد. در بخش اول و دوم، چیدمان های مختلف پنجره ها ردیف شده است. بعضی پنجره ها را به صورت عمودی مرتب می کنند، برخی افقی، برخی آبشاری و... .

گزینه Consolidate all to tabs، تمام پنجره ها را از شکل شناور خارج و در نوار Tabها منظم می کند.

گزینه Float in window، تصویر فعال را به صورت پنجره ای مجزا (شناور) در می آورد و گزینه Float all in windows کلیه فایل ها را شناور می کند.

کاربرد عمده بخش سوم در زمانی است که بخواهیم همزمان بر روی دو یا چند فایل کار کنیم.

گزینه Match zoom ، بزرگنمایی فایل ها را به صورت یکسان تغییر می دهد. یعنی اگر یک تصویر ۵ برابر بزرگنمایی می شود، تصاویر دیگر نیز به میزان ۵ برابر بزرگنمایی می شوند.

گزینه Match Location موقعیت تصویر را در پنجره ها، یکسان می کند. مثلا اگر یک تصویر چند برابر بزرگنمایی شده و بخشی از سمت راست آن قابل دیدن است، در پنجره دیگر نیز بخش سمت راست قابل رویت است.

گزینه Match All، تمامی موارد فوق را در همه پنجره ها اعمال می کند و گزینه نهایی New Window for... کپی تصویر جاری را در صفحه دیگری باز می کند.



ذخیره سازی تصویر
هر زمانی که فایلی در فتوشاپ باز یا ایجاد می شود و فرآیندها و تغییراتی روی آن انجام می شود، برای حفظ تغییرات، باید تصویر، روی فایل قبلی یا با نامی دیگر و یا فرمتی دیگر، ذخیره سازی شود.

برای ذخیره سازی تغییرات روی خود فایل تصویری، کافیست در منوی File، روی فرمان Save کلیک کنیم و یا از میانبر Ctrl+S استفاده کنیم.

نکته: به طور کلی در سیستم عامل Mac به جای Ctrl در Windows، از کلید Command و به جای Alt از کلید Option استفاده می شود.
[تصویر:  05.png]
در مواردی کاربر لازم می بیند که فایل اصلی را بدون دست خوردگی نگه دارد و تصویر تغییر یافته را در فایلی با نام دیگر، فرمتی دیگر یا در محلی دیگر ذخیره کند. در چنین شرایطی برای ذخیره سازی تصویر، از فرمان Save As… در منوی File استفاده می شود.

همان طور که در شکل بالا دیده می شود، میانبر این فرمان که Shift+Ctrl+S است، در جلوی آن نمایش داده شده است. در زمانی که این فرمان اجرا می شود، پنجره محاوره ای به شکل زیر باز می شود.
[تصویر:  06.png]
در این پنجره، ابتدا در بخش بالایی، محلی را که می خواهیم فایل در آن قرار گیرد را مشخص می کنیم. سپس در بخش روبروی File Name، نام فایلی را که می خواهیم به تصویر نسبت دهیم مشخص می کنیم. پس ار آن، در بخش زیرین File Name یعنی بخش Format، قالب یا فرمت فایل را با توجه به کاربرد فایل، انتخاب می کنیم.

حال اگر روی دکمه Save کلیک کنیم یا کلید Enter را در صفحه کلید فشار دهیم، فایل با نامی که وارد کردیم و آدرس مشخص شده، ذخیره می شود.

[تصویر:  arelsar4.1.png]
Arel Architects group
ارسال یک ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
موضوع بسته شده است 




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

بازگشت به بالابازگشت به محتوا