موضوع بسته شده است 
درس سوم- کلیدهای میانبر
سه شنبه, ۱۳۹۲/۰۳/۰۷, ۱۱:۳۲ (آخرین ویرایش در این ارسال: دوشنبه, ۱۳۹۲/۰۸/۲۰ ۰۲:۵۵ ، توسط masoudfn.)
ارسال: #1
درس سوم- کلیدهای میانبر
ارزش کلیدهای میانبر (Shortcut Keys) در فتوشاپ به حدی است که به صورت اختصاصی در این درس در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.

کلیدهای میانبر، کلید یا ترکیبی از کلیدها هستند که برای دسترسی به فرامین و تنظیمات مختلف به جای طی مسیر مورد نظر و کلیک کردن با موس بر روی آنها، مورد استفاده قرار می گیرند.

اغلب فرامین عمده و ابزارها در فتوشاپ، دارای کلید مبانبری هستند. میانبرها به لحاظ مختلفی سرعت کاربری را بیشتر می کنند، از جمله:

عدم طی مسیر برای اجرای فرمان
استفاده از میانبر برای عملیاتی خاص بدون خارج شدن از مسیر یا فرمان یا ابزار جاری
استفاده از یک دست برای انتخاب ابزار و فرامین و استفاده از دست دیگر برای کار روی تصویر
و حتی انجام و اجرای چند فرمان به صورت همزمان

بسیاری از میانبرها، از قاعده ای خاص پیروی می کنند. مثلا میانبر بسیاری از ابزارها، حرف اول نام آن ابزار است. برای مثال، میانبر ابزار Crop، حرف C است. به این معنی که اگر بخواهیم از ابزار Crop استفاده کنیم، به جای اینکه ابزار را پیدا کرده و بر روی آن کلیک کنیم، به راحتی می توان با فشار دادن کلید C این ابزار را فعال کرد و با فشار دادن دوباره آن، ابزار قبلی مجددا فعال می شوند.

و یا معمولا در میانبر فرامین، از کلید Ctrl در سیستم عامل Windows و کلید Command در سیستم عامل Mac استفاده می شود.

با این همه، کاربر می تواند، براساس سلیقه و کاربرد خود، میانبرهای متفاوتی به ابزار و فرامین مختلف اختصاص دهد. برای این کار با رفتن به مسیر زیر، پنجره محاوره مطابق شکل باز می شود:

Edit > Keyboard Shortcuts…
[تصویر:  01.png]
همان طور که مشاهده می شود، این پنجره، مشابه پنجره ای است که برای تنظیم منوها باز شد با این تفاوت که Tab مربوط به Keyboard Shortcuts در آن فعال است. اگر بخواهیم منوها را تنظیم کنیم، به راحتی می توان از بالا، Tab مربوط به منوها را انتخاب کنیم.

برای اختصاص دادن میانبرها به فرامین، کافیست در قسمت Shortcuts For، گزینه Application Menus انتخاب شود تا لیست منوها ظاهر شده و با کلیک بر روی مثلث، فرامین زیر مجموعه آنها نیز مشخص شوند.
[تصویر:  02.png]
همان گونه که در شکل بالا دیده می شود، میانبر فرامین روبروی آنها نوشته شده است. حال با کلیک کردن بر روی آنها می توان میانبرها را تغییر داد. البته باید توجه داشت که نمی توان از یک میانبر برای دو منظور استفاده کرد. بنابراین اگر میانبری که تعیین می کنیم، تکراری باشد نرم افزار پیغام خطایی (Error)، مانند شکل زیر را نمایش می دهد.
[تصویر:  03.png]
برای اینکه میانبرهای مربوط به فرامین منوی پنل ها و ابزار را نیز تعیین کنیم، می بایست در قسمت Shortcuts For گزینه Tools (ابزار) و یا Panel Menu انتخاب شود. سپس لیست فرامین زیر مجموعه و ابزار ظاهر شده و می توان اقدام به تغییر میانبرها کرد.

به طور کلی پیشنهاد می شود که در صورت امکان، برای تسریع برخی از فرامین و ابزارهای پر استفاده مانند ذخیره سازی یا بزرگنمایی، از میانبرها استفاده شود. در روند درس نیز سعی خواهد شد که میانبر فرامین و ابزارهای عمده مورد اشاره قرار گیرند.

برای ایجاد فضای بیشتر جهت کار بر روی تصویر و تسهیل کار، چند کلید میانبر پرکاربرد وجود دارد که به آن اشاره می کنیم.

در زمان کار، با فشار دادن کلید Tab بر روی صفحه کلید، Option Bar و Tool Bar و پنل ها به طور موقت مخفی می شوند تا فضای بیشتری به عکس اختصاص یابد. در همین حال اگر کلید Enter را فشار دهیم، Option Bar ظاهر خواهد شد. با فشار دادن مجدد کلید Tab، تمام موارد مخفی شده دوباره ظاهر می شوند.

اگر کلید Shift و Tab با هم فشار داده شوند، فقط پنل ها مخفی می شوند. در صورت فشار دادن مجدد همین میانبر، پنل ها دوباره ظاهر می شوند.

میانبر F به صورت چند مرحله ای عمل کرده و با هر بار فشار دادن آن، محیط کار تغییر می کند. با یک بار فشار دادن F، میله اطلاعات از پایین صفحه مخفی شده و عکس به صورت شناور در می آید. به این معنی که با استفاده از ابزار دست (Hand Tool که بعدا مورد اشاره قرار می گیرد)، می توان عکس را به هر صورتی در محیط جا به جا کرد و حتی در حالی که کل عکس را می بینیم، آن را به گونه ای جا به جا کنیم که بخشی از آن در خارج از کادر قرار گیرد.
[تصویر:  04.png]
در صورتی که کلید F برای بار دوم فشار داده شود، پس زمینه به رنگ سیاه در می آید در حالی که عکس هنوز شناور است. در وضعیت هایی که کلید F ایجاد می کند، کارایی میانبرهای دیگر نیز به قوت خود باقی است. مثلا می توان از کاربردهای کلید Tab نیز استفاده کرد. به عنوان مثال، در مرحله دوم کلید F، می توان با اجرای کلید Tab، تصویر را به صورت تنها، در زمینه سیاه مشاهده کرد.

اگر برای بار سوم کلید F را فشار دهیم، محیط به صورت اولیه برمی گردد.

تا اینجا با محیط کاری فتوشاپ و نحوه تنظیم و چیدمان پنل ها، ابزارها، منوها و میانبرها آشنا شدیم که همگی در جهت باز گذاشتن دست کاربر در ایجاد محیطی متناسب با کاربرد، و سلیقه وی قرار گرفته است. از آنجا که هر کاربر ممکن است محیط ویژه ای برای خود طراحی کند و یا از محیط های متفاوت برای مقاصد مختلف استفاده نماید، فتوشاپ به کاربر این امکان را می دهد که محیط های مورد نظر خود را ذخیره سازی کند تا در صورت نیاز به سادگی در دسترس باشند. برای ذخیره سازی محیط های طراحی شده، کافیست روی دکمه (Botton) مربوط به Work Space که در شکل زیر با حرف F مشخص شده کلیک کنیم.
[تصویر:  05.png]
در این حالت منویی مانند شکل زیر باز می شود که در آن لیست برخی از محیط های پیش فرض فتوشاپ مانند Essentials، محیط های ذخیره شده کاربر و نیز برخی از فرامین دیگر مشاهده می شود.
[تصویر:  06.png]
دو گزینه آخر نقش ذخیره سازی و یا حذف کردن یک محیط را دارند. برای ذخیره سازی محیط مورد نظر، کافیست بر روی گزینه New Workspace کلیک کنیم که یک پنجره محاوره به شکل زیر باز می شود.
[تصویر:  07.png]
در بخش Name از ما نامی را که قصد داریم به این محیط کار اختصاص بدهیم خواسته می شود. در بخش دوم که Capture نام دارد، با دو گزینه Keyboard Shortcut و Menues مواجه هستیم که با تیک زدن کنار آنها، علاوه بر ذخیره سازی محیط کار، منوها و میانبرهایی که تعریف کرده ایم نیز همراه با محیط کار، تحت عنوانی که انتخاب کرده ایم، ذخیره سازی می شود.

برای دسترسی به هر یک از Work Spaceهای ذخیره شده، کافیست دکمه مربوط به Workspace را فشار داده و از لیست ظاهر شده، نام مورد نظر را انتخاب کنیم. نام Work Space فعال، در ابتدای لیست قرار دارد و همچنین روی دکمه مربوط به Workspace نیز دیده می شود.

برای حذف یک محیط، باید بر روی گزینه Delete Workspace کلیک کنیم که پنجره ای مشابه شکل زیر را باز می کند. با باز کردن لیست اسامی، و انتخاب نام مورد نظر، می توان آن را حذف کرد.
[تصویر:  08.png]
طبیعی است که Workspace فعال را نمی توان پاک کرد تا زمانی که Workspace دیگری فعال شود. زمانی که در Workspace فعال تغییراتی ایجاد کردیم، مثلا پنل ها را جا به جا کردیم و بخواهیم دوباره محیط به حالت قبلی بازگردد، می بایست در دکمه مربوط به Workspace گزینه Reset را اجرا کنیم.

کلید Workspace در منوهای اصلی و در مسیر زیر نیز قابل دسترسی است:

Window> Workspace

[تصویر:  arelsar4.1.png]
Arel Architects group
ارسال یک ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
موضوع بسته شده است 




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

بازگشت به بالابازگشت به محتوا