موضوع بسته شده است 
درس اول- ملزومات سخت افزاری
پنجشنبه, ۱۳۹۲/۰۳/۰۲, ۰۲:۴۳ (آخرین ویرایش در این ارسال: دوشنبه, ۱۳۹۲/۰۸/۲۰ ۰۲:۵۵ ، توسط masoudfn.)
ارسال: #1
درس اول- ملزومات سخت افزاری
برای استفاده بهینه از نرم افزار فتوشاپ، لازم است که سخت افزار مناسبی به کار گرفته شود که این امر با توجه به حوزه کاربرد نرم افزار متفاوت است. مثلا برای مقاصد عکاسی که در آن عکس هایی با رزولوشن بالا پردازش و ادیت می شود، بهتر است کامپیوتر مجهز به RAM بالا بوده و در زمینه ویدیو و کار سه بعدی، کارت گرافیک و ویدیوی قوی که مجهز به RAM بالا باشد، مناسب تر است. لذا، قبل از انتخاب سخت افزار، بهتر است حوزه کاربری نرم افزار مشخص شود.

به طور کلی موارد و سخت افزارهایی که می توانند در یک دستگاه کامپیوتر مورد استفاده قرار گیرند، دامنه وسیعی را شامل می شوند. قطعاتی که در یک کامپیوتر قرار می گیرند، هر یک به طور مجزا وظیفه ای را به عهده داشته و ترکیب این قطعات، کارآیی دستگاه را مشخص می کنند.

در سیستم عامل ۶۴ بیتی (مثلا Windows 64 bit) سرعت و میزان عملیاتی که در واحد زمان انجام می شود نسبت به سیستم عامل ۳۲ بیتی (مثلا Windows 32 bit) بیشتر است.

- RAM یا Random Access Memory: حافظه کوتاه مدت کامپیوتر است. اطلاعات، برای پردازش به RAM فراخوانی می شوند؛ در نتیجه میزان RAM با سرعت پردازش اطلاعات، رابطه مستقیم دارد.

بالا بودن RAM در کارایی نرم افزار فتوشاپ نیز نقش اساسی دارد. لذا هر چه میزان RAM بالاتر، سرعت و کارایی نرم افزار فتوشاپ نیز بالاتر خواهد بود. با توجه به حجم پردازش ها در نرم افزارهای امروزی، پیشنهاد می شود که در صورت امکان، میزان RAM پایین تر از 2GB نباشد. البته در این زمینه باید به چند نکته توجه داشت. اولا، توجه به این نکته ضروری است که فتوشاپ در سیستم های عامل ۳۲ بیتی، قابلیت بهره برداری از حداکثر 3GB از RAM را داراست؛ بنابراین اگر از سیستم های عامل ۳۲ بیتی استفاده می کنید، باید بدانید که نمی توان بیش از 3GB RAM را در اختیار فتوشاپ قرار داد.

حال آنکه در سیستم های عامل ۶۴ بیتی، محدودیتی در میزان RAM که فتوشاپ می تواند در اختیار بگیرد وجود نداشته و کاربر می تواند هر میزان RAM را جهت استفاده به فتوشاپ اختصاص دهد. در ادامه، نحوه اختصاص دادن RAM به فتوشاپ مطرح خواهد شد.

نکته دیگری که در زمان اختصاص دادن RAM به فتوشاپ حائز اهمیت است، باقی گذاشتن بخشی از RAM برای مصرف سیستم عامل و دیگر برنامه هایی است که در زمان استفاده ار فتوشاپ در حال اجرا هستند.

اختصاص دادن بیش از حد RAM به فتوشاپ، نه تنها باعث سریع تر شدن فتوشاپ نمی شود، بلکه با کند شدن سیستم عامل، باعث کاهش سرعت فتوشاپ نیز می شود. نرم افزار فتوشاپ به صورت پیش فرض، با توجه به امکانات کامپیوتر، میزانی از RAM را به فتوشاپ اختصاص داده و بقیه را به برنامه های دیگر اختصاص می دهد. همچنین، بازه ای را با عنوان دامنه ایده آل (Ideal Range) مشخص کرده که توصیه می شود اگر خود کاربر میزان RAM را برای فتوشاپ تعیین می کند، در داخل همین بازه باشد. البته باید توجه داشت که باز بودن و اجرای تعداد زیادی برنامه و نرم افزار، باعث کاهش سرعت عمل کامپیوتر می شود.

برای اختصاص دادن RAM به فتوشاپ، ابتدا باید نرم افزار را باز کرد و در منوی Edit گزینه Preferences را انتخاب کرد و به بخش Performance رفت.

از این پس در درس جاری، مسیری که برای رسیدن به هر فرمان یا گزینه باید طی شود، به صورت زیر نمایش داده می شود. همچنین از آنجا که ممکن است تفاوت هایی در فتوشاپ در سیستم عامل Mac و Windows وجود داشته باشد، در انتهای هر مسیر در یک پرانتز مشخص می شود که مسیر برای کدامیک از سیستم های عامل Windows یا Mac اختصاص دارد:

Edit > Preferences > Performance (Windows)

Photoshop > Preferences > Performance (Mac)

وقتی پنجره مورد نظر باز می شود، کاربر با جابه جا کردن یک اسلایدر در قسمت بالا و سمت چپ با عنوان «Memory Usage» ، می تواند به تنظیم RAM برای فتوشاپ بپردازد. (شکل زیر)
نکته: بازه ایده آل با عنوان Ideal Range در این قسمت مشخص شده است.
[تصویر:  01.png]

- Storage (Hard Disk): در واقع همان حافظه دائمی است که به طور کلی از سه جنبه با نرم افزار فتوشاپ در ارتباط است.

نخست اینکه، سیستم عامل بر روی آن نصب شده و هم سیستم عامل و هم فتوشاپ اطلاعات مورد نیاز را از روی آن فراخوانی می کند (Startup Drive). دوم اینکه، فتوشاپ برای ذخیره سازی فایل ها و تغییرات روی آنها، از حافظه طولانی مدت استفاده می کند (Data Drive). سومین جنبه کاربرد هارد دیسک، در زمانی است که نیاز فتوشاپ به RAM بیش از حد مورد نیاز است. در چنین حالتی، فتوشاپ بخشی از هارد را در اختیار گرفته و به عنوان حافظه موقت از آن بهره برداری می کند (Scratch Discs).

از آنجا که می توان نحوه اختصاص فضای حافظه به فتوشاپ را به صورت دستی مدیریت و تنظیم کرد، برای اینکه بتوان به صورت بهینه از حافظه دائم استفاده کرد، باید به نکات ذیل توجه داشت:

- بهتر است که پارتیشن هایی که به «Scratch Disc» و «Data Drive و «Startup Drive» اختصاص می یابد با هم تفاوت داشته باشند تا بدین وسیله سرعت پردازش ها افزایش یابد. برای تنظیم پارتیشنی که به فتوشاپ اختصاص می یابد، باید مسیر زیر را طی کرد:

Edit > Preferences > Performance (Windows)

Photoshop > Preferences > Performance (Mac)

[تصویر:  02.png]

در پنجره فوق و در قسمت علامت گذاری شده، پارتیشن های در دسترس برای فتوشاپ دیده می شوند. ابتدا برای مشخص کردن پارتیشن هایی که به Scratch Disc اختصاص می یابد، باید در کنار آنها تیک گذاشت. برای جابه جا کردن ترتیب پارتیشن ها، باید روی پارتیشن مورد نظر کلیک کرد (پارتیشن Select شود)، سپس از دو فلش بالا و پایین در سمت راست لیست، برای جابجایی پارتیشن استفاده کرد.
[تصویر:  03.png]

اگر در نظر داریم که از همه پارتیشن ها استفاده کنیم، بهتر است پارتیشن Startup که سیستم عامل روی آن نصب شده، در اولویت آخر قرار گرفته و اگر پارتیشن با فضای خالی بالا، در دسترس است، بهتر است در اولویت اول قرار گیرد. در صورت امکان بهتر است، پارتیشنی که برای ذخیره سازی فایل های ادیت شده در فتوشاپ در نظر گرفته شده، در اولویت اول نباشد.

نکته دیگری که در زمینه حافظه دائمی و افزایش سرعت پردازش باید در نظر گرفته شود، «Fragment» بودن پارتیشنی است که جهت ذخیره فایل های عکس مورد استفاده قرار می گیرد. در زمان ذخیره سازی، ممکن است براساس فضای خالی موجود، سیستم عامل، یک فایل را در قسمت های مختلفی از هارد ذخیره سازی کند. در این حالت بخش های مختلف یک فایل در قسمت های مختلفی از حافظه ذخیره سازی شده و فرآیند بازخوانی اطلاعات و پردازش، با سرعت کمتری صورت می پذیرد.

برای اجتناب از این حالت، باید با استفاده از فرآیند Defragment، اطلاعات و فضاهای خالی هارد را منظم و به ترتیب کرد. در سیستم های عامل Mac و Windows، برنامه ای برای Defragment کردن هارد قرار داده شده است که با مراجعه به آنها یا نرم افزارهای دیگر، می توان این عمل را به صورت مداوم و دوره ای انجام داد.

- CPU (Processor): در واقع موتور کامپیوتر است که وظیفه پردازش اطلاعات را به عهده دارد. طبیعتا هر چه پردازنده قوی تر باشد، سرعت عملیات بیشتر خواهد بود. با توجه به نحوه کار فتوشاپ، الزاما بهترین بازدهی CPU، تنها وابسته به سرعت آن نیست، بلکه به ساختمان CPU نیز بستگی دارد. برخی از فرآیندها، مانند تعدادی از فیلترها، به گونه ای طراحی شده اند که در CPUهای چند هسته ای بهتر اجرا می شوند. در چنین حالتی، چند هسته ای بودن CPU در تسریع کار بسیار موثر بوده و حتی ممکن است از یک CPU سریع تر، عملکرد بهتری داشته باشد.

- Video or Graphic Card: به عنوان رابطی بین کامپیوتر و صفحه نمایش (مانیتور) عمل می کند. رنگ ها و تعداد آنها، رزولوشن تصاویر، Refresh شدن تصویر و در واقع ارسال تصاویر به مانیتور از طریق این قطعه الکترونیک موسوم به کارت گرافیک یا ویدئو صورت می گیرد. فتوشاپ برای تسریع و فعال سازی برخی از عملیات مانند فیلتر «Liquefy» ، فرآیندهای سه بعدی و فرآیندهایی از این دست، از قدرت پردازشگر کارت گرافیک که GPU (Graphics Processing Unit) خوانده می شود، بهره می برد.

فتوشاپ زمانی از GPU استفاده می کند که کارت ویدئو از استاندارد «Open GL» پشتیبانی کرده و RAM کارت گرافیک معادل حداقل ۲۵۶ (برای کارایی بهتر خصوصا در زمینه سه بعدی، ۵۱۲ به بالا پیشنهاد می شود) باشد.

نمایشگر (مانیتور) یکی از مهمترین عواملی است که در استفاده از فتوشاپ باید مورد توجه قرار گیرد. دقت در نمایش صحیح رنگ ها، بالا بودن تعداد رنگ هایی که توسط مانیتور نمایش داده می شود، همخوانی با کارت گرافیک، اندازه مناسب، کالیبره بودن رنگ ها (کالیبره کردن به صورت سخت افزاری و نرم افزاری) و... تمام مواردی است که باعث می شوند تصویری که توسط مانیتور نمایش داده می شوند، منطبق با تصویر واقعی ثبت شده در عکس و یا تصویر خروجی (جهت Print و یا مصارف دیگر) باشند.

در کارهای حرفه ای پیشنهاد می شود از مانیتورهای حرفه ای نیز استفاده شود. همچنین بهتر است مانیتور عمق رنگ بالای 24bit داشته و رنگ ها و تغییرات تدریجی در آنها را به خوبی نشان دهد. همچنین باید دقت داشت که کارت گرافیک قابلیت پشتیبانی از تنظیمات مانیتور مانند عمق رنگ را نیز داشته باشد.

مانیتورها به عنوان یکی از سخت افزارهای بسیار اساسی در زمینه کار تصویری، مبحث گسترده ای را به خود اختصاص می دهند که در درس حاضر مجال پرداختن به آن نیست. لذا، پیشنهاد می شود به عنوان یک عامل کلیدی در ادیت و طراحی، حتما مورد توجه کاربران قرار گیرد تا از نظر دیداری و کاربردی، از کیفیت مطلوب برخوردار باشد.

نکته: برای اطلاعات بیشتر در مورد نکاتی که در این درس بیان شد، می توانید به این آدرس مراجعه کنید.

http://blogs.adobe.com/crawlspace/2012/1...mance.html

[تصویر:  arelsar4.1.png]
Arel Architects group
ارسال یک ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
موضوع بسته شده است 




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

بازگشت به بالابازگشت به محتوا