ارسال پاسخ 
آموز ش اولیه فتوشاپ و ایجاد شیت
شنبه, ۱۳۹۱/۱۲/۱۹, ۰۲:۵۵
ارسال: #1
آموز ش اولیه فتوشاپ و ایجاد شیت
این آموزش از روی photoshop CS4 آموزش داده شده است اما اگه ورژن های قبل هم باشد مشکلی پیش نمی آید.
قبل از هر کاری باید ابعاد شیتمون رو تعیین شوند, برای اینکار از منوی file گزینه new رو انتخاب کنید, در پنجره باز شده دو گزینه داریم width و Height که عرض و ارتفاع شیت رو تعیین میکنند, ابعاد مورد نظرمان را وارد میکنیم. برای مثال عدد 100 برای عرض و 70 برای ارتفاع ، توجه داشته باشید واحد اندازه ها بر حسب سانتی متر باشد تا اندازه شیت طبیعی شود.
گزینه Resolution هم که کیفیت تصویر رو تعیین میکند که عدد 100 با واحد pix/cm کیفیت مناسبی برای شیت ما می باشد. هر چه این مقدار بیشتر باشد کیفیت و حجم فایل تصویر افزایش پیدا خواهد کرد.
اکنون ok را کلیک می کنیم تا شیت با اندازه مورد نظر ایجاد شود.
مرحله بعد وارد مدارک پروژه (نما و پلان و پرسپکتیو و...) به شیت خواهید بود ، برای اینکار مدارک باید از نرم افزار مورد نظر (اتوکد,تری دی مکس یا....) با فرمتی که برای فتوشاپ قابل خوندن باشه save as شده باشد. معمولا سیو کردن فایل بصورت pdf یا jpg مناسب است. برای شروع یه پلان که با اتوکد ترسیم شده و به صورت PDF ذخیره شده رو از طریف منوی File و گزینه Open باز کنید، قبل از باز شدن کامل فایل یه پنجره باز میشه که اطلاعات مربوط به فایل رو نشون میده , دقت شود که حتما باید Resolution فایل شما با Resolution که برای شیت تعیین کردید یکسان باشد.
برای انتقال پلان به صفحه شیت ، برای پنجره پلان و پنجره شیت رو طوری تنظیم کنید که هر دو کنار هم و قابل دیدن باشند، اشاره گر موس رو روی پلان قرار بدید، دکمه Ctrl کیبورد رو نگه دارید و پلان رو drag کنید توی شیت (یعنی با کلیک چپ موس و نگه داشتن دکمه کنترل پلان رو به داخل پنجره شیت بکشید) دکمه کنترل برای نگه داشتن و بهم نخوردن تنظیمات تصویر پلان می باشد.
سایر مدارک نیز مثل نما و برش و پرسپکتیو هم به همین طریق می توان وارد شیت کرد.


منوی window رو باز کنید و گزینه layer رو تیک بزنید, البته این گزینه به صورت default فعال هست. قسمت پایین محیط نرم افزار سمت راست یه پنجره با همین نام (layer) وجود دارد. در نرم افزار فتو شاپ هر چیزی که ترسیم می شود به صورت خودکار در یک لایه جدید قرار میگیرد، در پنجره layer لایه ای به نام back ground که زمینه یا صفحه شیتمون هست (اولین لایه) و لایه های بعدی مربوط به پلان و نما و هرچیزی که در بخش قبل وارد شیت کردید و با نام layer 1 ,layer 2 و....نامگذاری شده اند.
با دو بار کلیک کردن بر روی هر لایه می توان نام آنها را تغییر داد و اسم مورد نظر خورد را بر روی لایه قرار داد تا هنگام کار ساده تر لایه مورد نظر را پیدا شود.
برای هر تغییری در هر لایه حتما لایه مورد نظر در پنجره layer انتخاب شود، به عبارتی مثلا وقتی لایه plan انتخاب شده است لایه های دیگر قابل دسترسی نیستند و فقط لایه پلان قابل تغییر است.
مدارک یا عکس های را که وارد شیت شده است ممکن است نیاز به ویرایش مانند تغییر اندازه ، چرخش و غیره باشد.
برای تغییر اندازه برروی لایه مورد نظر کلیک راست کنید، با انتخاب گزینه Free transform ، فتو شاپ اجازه تغییر اندازه لایه را می دهد. برای جلوگیری از تناسب طول و عرض عکس هنگام تغییر اندازه ، با نگه داشتن دکمه Shift مربع های دور کادر عکس دیده خواهند شد، به کمک آنها می توان اندازه تصویر را بدون تغییر در تناسب آن تغییر داد. ویراش های دیگر هم نرم افزار فتوشاپ در اختیار کاربر قرار داده است که برای استفاده از این ابزار ، می توانید از پلات سمت چپ استفاده کرد.
برای گذاشتن عنوان مدارک، راهنمای پلان, یا هر متن دیگر , برای اینکار از پالت ابزار ، ابزار Text که به فرم T می باشد را انتخاب می کنیم. در هرجای از لایه خود که می خواهیم یک مستطیل با ابزار text بکشید و متن مورد نظر خود را در آن بنویسید.
برای تغییر اندازه سایز نوشته ، فونت و غیره می توان از نوار ابزار بالا استفاده کرد . تک تک گزینه ها رو امتحان کنید تا ببینید چه کارای جالبی میشه با فونت انجام داد. دقت کنید که برای هرمتنی که اضافه می کنید یک لایه جدید در پنجره Layer باز می شود.
[تصویر:  psd1.jpg]

برای رنگ آمیزی کردن در فتوشاپ تکنیک های زیادی وجود دارد، ساده ترین حالت آن استفاده از ابزار رنگ در پلات ابزار می باشد. برای استفاده از ابزار رنگ ، لایه مورد نظر خود را انتخاب کنید، در پالت ابزار یک علامت سطل رنگ هست.که در زیر ابزار Erase tool یا همان پاک کن قرار دارد کلیک نماید.
با ابزار Gradient که یکی از ابزار رنگ می باشد، با نگه داشتن موس از بالا و کشیدن موس تا پایین رنگی از تیره به روشن ایجاد کرد. مانند پس زمینه تصویر زیر


[تصویر:  66407497.jpg]

رای منظم کردن و داشتن اندازه دقیق برای تصاویر و مدارک خود از منو ، Viwe گزینه Ruler رو پیدا کنید..کنارش تیک بزید. خطشی برای در پنجره نمایش داده خواهد شد. اگر دکمه Ctrl رو بگیرید و روی خط کش Drَag کنید میتونید یه خط کش کمکی وارد شیت کنید تا بتونید خطوط منظم بکشید.
از منوی Edit ---> Preferences ---> units & Rulers تنظیمات مربوط به واحد ها و خط کش هستش
تصویری رو سیاه و سفید کرد
منوی Image ---> Mode ---> Grayscale یه پیغام میاد....گزینه Merge رو انتخاب کنید و بعد Discard سیاه سفید میشه .
اگر خواستید چند مرحله به عقب برگردید. .دکمه Ctrl +Alt +z
دیگه......آهان! تو پنجره Layer کنار هر لایه یه علامت چشم هست...اگه اون رو بردارید لایه مورد نظر خاموش میشه...برا وقتی که یه لایه مزاحمه.
برید روی لایه یکی از عکس ها...بالای پنجره رو نگاه کنید...یه گزینه هست به نام Fill که جلوش عدد 100% داره....100 رو بکنید 50...دیدید چی شد؟؟؟؟ با این روش میتونید یه عکس رو محو کنید, برای قرار دادن عکس در پس زمینه کاربرد دارد.
بالای پنجره لایه ها یه منوی آبشاری هست..بازش کنید,هرکدوم از گزینه ها یه افکت خاصی روی عکس ایجاد میکنند.


عکس هایی رو که توی شیت قرار دادید همونطور که میبینید کادر دارند. خیلی جالب نیست که پرسپکتیو ها توی یه کادر مستطیلی باشند .با یه تکنیک جالب میتونید پرسپکتیو رو طبیعی تر کنید.
پالت Tools ---> یه آیکون شبیه جرقه! به نام magic wand روش کلیک کنید... روی عکس.. قسمتی که میخواید حذفش کنید, مثلا" قسمت های اضافی زمین یا آسمون...کلیک کنید و دکمه Delete رو بزنید ,عملکرد آن را مشاهده کنید.
در نوار بالا یه گزینه هست به نام Tolerence,این عدد قدرت ابزار Magic رو تعیین میکنه,هرچقدر بیشتر باشه محدوده بیشتری انتخاب میشه,حالا کم و زیادش کنید و خودتون امتحان کنید که چه محدوده ای برای حذف مد نظرتون هست.
بعدش میتونید با کمک Erase tool قسمت های اضافی رو هم پاک کنید.


نکات تکمیلی

برای تغییر اندازه شیت........منوی Image ---> Image size یه پنجره باز میشه که میتونید ابعاد شیت و همینطور Resolution تصویر رو تغییر بدید
وقتی میخواید فایلتون رو save کنید...گزینه save as رو که میزنید از منوی آبشاری پایین پنجره میتونید فرمت های مختلف رو انتخاب کنید...دقت کنید اگر میخواید بعدا" روی شیت کار کنید با فرمت PSD سیو کنید...اگرم نه که با فرمت عکس (JPEG) یا هر فرمت دیگه ای سیوش کنید...

Crop tool : آیکونش یه مربعه که میتونید با این ابزار قسمت دلخواه از عکستون رو انتخاب کنید, برای اینکار محدوده مورد نظر رو انتخاب کنید و بعد دکمه Enter
Eyedropper tool : که شبیه قطره چکانه...وقتی رنگی رو ساختید و می خواهید دوباره از اون استفاده کنید قطره چکون رو روی رنگتون قرار بدید و کلیک کنید...
Brush tool : یه قلم مو هستش که برای رنگ کردن به کار میره,هم به فرم قلم مو و هم مداد رنگی! با راست کلیک کردن روی صفحه هم میتونید اندازه و نوع قلم رو تغییر بدید
Blur , Sharpen ,Smudge tools : اولی که در واقع محو کن فتوشاپ هست....دومی هم پیکسل ها رو از هم باز میکنه,سومی تصویر رو در هم میکنه (به عبارتی گند میزنه به عکس Big Grin)
Dodge , Burn tools : اولی تصویر رو روشن تر و دومی تیره تر میکنه...
Rectangle tool : اینم که از اسمش معلومه,اشکال هندسی میکشه به رنگ دلخواه
قسمت پایین پالت هم که مربوط میشه به ابزار انتخاب رنگ...

منوی Filter و گزینه Filter Gallery رو انتخاب کنید...توی پنجره ای که باز میشه از سمت راست میتونید تعداد زیادی از افکت های مختلف رو ببینید, همشون رو روی یه تصویر امتحان کنید

منوی Image ---> Adjustmens ---> Brightness & Contrast .......اینم نور و همینطور کنتراست تصویر رو کنترل میکنه

انجمن معماری گروه معمارن آرل
سایت گروه معمارن آرل
گالری تصاویر انجمن گروه معمارن آرل
پاسخگویی تمام سوالات شما در زمینه ی معماری و طراحی داخلی
[تصویر:  arelsar4.1.png]
Arel Architects group
ارسال یک ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ 




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

بازگشت به بالابازگشت به محتوا