موضوع بسته شده است 
درس هشتم- بازگشت به مراحل قبلی و بعدی (History Panel)
چهارشنبه, ۱۳۹۲/۰۴/۰۵, ۱۲:۰۸ (آخرین ویرایش در این ارسال: دوشنبه, ۱۳۹۲/۰۸/۲۰ ۰۲:۵۸ ، توسط masoudfn.)
ارسال: #1
درس هشتم- بازگشت به مراحل قبلی و بعدی (History Panel)
از آنجا که همیشه امکان خطا و اشتباه کاربر در حین کار در فتوشاپ وجود دارد، همچنین بسیاری از اوقات برای رسیدن به نتیجه دلخواه، در استفاده از برخی از فرامین و ابزارها، کاربر نیاز به آزمون ها و خطاهای مکرر پیدا می کند، نرم افزار فتوشاپ این امکان را در اختیار کاربران قرار داده تا بتوانند پس از انجام تعدادی از فرامین و فرآیندها بر روی تصویر، به مراحل قبل باز گردند تا امکان جبران اشتباه یا استفاده از تنظیمات و تکنیک های دیگر را داشته باشند.

همچنین، این امکان وجود دارد که کاربر، مراحل قبل و بعد از عملیات روی تصویر را مشاهده و مقایسه کند. برای این منظور، در این بخش، با پنلی به نام (History Panel) آشنا می شویم.

همان طور که قبلا هم مطرح شده، برای نمایش پنل های مورد نظر، باید در منوهای اصلی به منوی Window رفت و از لیست پنل ها، پنل مورد نظر را انتخاب کرد. پنل سابقه (History) نیز در این لیست مشاهده می شود و در صورتی که به طور پیش فرض، این پنل در سمت راست محیط و در Tabهای پنل قرار نگرفته باشد، می توان این پنل را در منوی Window انتخاب کرد.

پنل History در شکل زیر با کادر قرمز نشان داده شده است:
[تصویر:  01.png]
همان گونه که مشاهده می شود، لیست عملیات و فرآیندهایی که روی عکس انجام شده، مرحله به مرحله در این پنل نگهداری می شوند. برای دسترسی به هر کدام، کافی است روی مرحله مورد نظر کلیک کنیم و تصویر به آن مرحله بازمی گردد. همچنین می توان دوباره روی مراحل بعد کلیک کرد تا به آن مرحله به خصوص بازگردیم.

با توجه به نیاز مکرر برخی از کاربران به رجوع به مراحل قبل یا بعد، پیشنهاد می شود از میانبرهای اصلی این پنل که به شرح زیر است استفاده کنید:

رفتن به مرحله یکی مانده به آخر و مرحله آخر: Ctrl+Z
(Step Backward) رفتن تک به تک به مرحله قبل: Ctrl+Alt+Z
(Step Forward) رفتن تک به تک به مرحله بعد: Shift+Ctrl+Z

در زمینه پنل History به دو نکته حائز اهمیت باید توجه داشت؛

نخست اینکه، اگر تصویر در محیط فتوشاپ بسته شود، دیگر مراحل انجام شده را نمی توان در پنل History مشاهده کرد. در واقع تا زمانی که فایل تصویر در محیط فتوشاپ باز است، می توان مراحل را در پنل History مشاهده کرد.

دوم اینکه تعداد مراحلی که در این پنل ذخیره می شوند محدود است. اگر تعداد مراحل، از حد تعیین شده بیشتر شود، مراحل ابتدایی پاک می شوند و دیگر دسترسی به آنها ممکن نیست مگر با استفاه از تکنیک هایی که در ادامه این بخش و به خصوص دوره های بعدی مورد اشاره قرار می گیرند.

جهت مشخص کردن تعداد مراحلی که پنل History می تواند در خود ذخیره کند، باید در منوی اصلی به مسیر زیر رفت:

Edit > Preferences > Performance…

در این حالت پنجره ای مطابق شکل زیر باز می شود:
[تصویر:  02.png]
در سمت راست این پنجره بخشی با عنوان History & Cache قرار دارد که در آن روبروی عنوان History States، تعداد این مراحل نشان داده شده است. به صورت پیش فرض، معمولا عدد ۲۰ برای تعداد مراحل، تعیین شده که این عدد را تا ۱۰۰۰ می توان افزایش داد. اما اعدادی تا این حد بالا اصلا پیشنهاد نمی شود زیرا بالا بردن تعداد مراحل باعث اشغال شدن زیاد RAM و پایین آمدن سرعت کار می گردد.

براساس تجربه، بسیاری از اساتید فتوشاپ از عدد ۲۰ تا حداکثر ۲۰۰ را به عنوان مراحل حفظ شده در پنل History تنظیم می کنند.

در قسمت پایین پنل History، تعدادی دکمه مشاهده می شوند که در ادامه به کاربرد آنها اشاره می شود.
[تصویر:  03.png]
دکمه اول که به شکل[تصویر:  04.png]دیده می شود، مرحله ای را که در آن قرار داریم در قالب یک فایل جدید (New Document) باز می کند. اگر نشانگر موس را بر روی این دکمه قرار دهیم، متنی مشابه شکل زیر ظاهر می شود که کاربرد این دکمه را نشان می دهد.

نکته: در اغلب موارد در فتوشاپ، اگر نشانگر موس را روی یک ابزار، دکمه یا فرمان برای لحظاتی بی حرکت نگاه داریم، کاربرد آن به صورت موقت یا دائم در کنار آن یا بخشی از پنجره به نمایش در می آید.
[تصویر:  05.png]
دکمه دوم که به شکل یک دوربین عکاسی است یک Snapshop (عکس فوری) از آن مرحله ایجاد و در قسمت بالایی پنل ذخیره می کند. معمولا به صورت پیش فرض، یک Snapshop از تصویر اولیه در این قسمت قرار دارد.
[تصویر:  06.png]
حسن Snapshopها این است که مستقل از تعداد مراحل History، تا زمانی که فایل تصویر در فتوشاپ باز است، حفظ می شوند در حالی که در مراحل History، وقتی تعداد مراحل بیش از حداکثر ظرفیت پنل شود، به ترتیب از بالا، مراحل شروع به پاک شدن می کنند.

علاوه بر این ویژگی مهم، استفاده از Snapshopها برای مقایسه تصویر در مراحل مورد نظر، بسیار مفید هستند. نام Snapshot را می توان با دو بار کلیک کردن بر روی نام Snapshop (و نه تصویر کوچک آن) در پنل History تغییر داد تا در صورت زیاد شدن و طولانی شدن مراحل کار بر روی تصویر، کاربر با دیدن نام Snapshop، به راحتی متوجه ویژگی های آن Snapshop خاص شود. مثلا در شکل فوق می توان نام آن Snapshop را Flip گذاشت.

دکمه سوم که نمادی مانند سطل زباله دارد، وظیفه پاک کردن یک مرحله را از لیست پنل History دارد. می توان مرحله ای را که قصد داریم پاک کنیم، انتخاب کرده و سپس بر روی دکمه کلیک کنیم و آن مرحله پاک خواهد شد. همچنین می توان آن مرحله خاص را درون سطل، Drag کرد.

البته باید توجه داشت که فقط نام آن مرحله از پنل History پاک می شود ولی عملی که در آن مرحله انجام شده، باقی می ماند. پاک کردن مراحل غیر ضروری، این امکان را می دهد تا از ظرفیت پنل History برای حفظ مراحل ضروری تر استفاده شود.

نکته ای که در زمان استفاده از این دکمه به چشم می خورد، این است که اگر مرحله ای را پاک کنیم، مراحل بعدی نیز پاک می شوند. برای جلوگیری از این اتفاق، می توان به منوی پنل مراجعه کرد. در منوی این پنل، فرامینی مانند Step Forward/Backward و Delete و غیره به چشم می خورد که قبلا راجع به آنها صحبت شد.
[تصویر:  07.png]
اگر بر روی گزینه History Option کلیک کنیم، پنجره ای به شکل زیر باز می شود:
[تصویر:  08.png]
حال اگر گزینه Allow Non-Linear History را فعال کنیم، امکان پاک کردن تک تک مراحل در پنل History به طور مجزا در اختیار کاربر قرار می گیرد.

در این پنجره، گزینه اول که به صورت پیش فرض روشن است، یعنی Automatically Creat First Snapshop، از تصویر اولیه یک Snapshot می گیرد.

گزینه Show New Snapshot Dialog By Default، در زمان ایجاد Snapshot یک پنجره محاوره باز می کند که نام Snapshot و تنظیمات دیگری را از کاربر می پرسد.

گزینه آخر مربوط به حفظ کردن عملیات مربوط به ظاهر و مخفی کردن لایه (در مبحث لایه در دوره های بعد مورد اشاره قرار می گیرد) در زمان فعال بودن این گزینه در پنل History است.

در منوی پنل History، گزینه Clear History، کل مراحل را از پنل History پاک می کند هر چند که اثر آنها باقی می ماند.

[تصویر:  arelsar4.1.png]
Arel Architects group
ارسال یک ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
موضوع بسته شده است 




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

بازگشت به بالابازگشت به محتوا